11 Mayıs 2013 Cumartesi

Blogger Alanadı Yenileme Süresi Sorunu

Blogger Alanadı, Domain yenileme süresi, otomatik yenileme işaretli olduğu halde kredi kartı sorunu nedeniyle alınmaması ve domainin askıya alınması, Kredi karı bilgileri güncellemesine rağmen Domainin tekrar aktif olmaması Google Apps de Hata 1000 hatası alırsınız bu sorunlar ve çözümü.

Google Apps alanadı yenileme tarihinden 20 gün önce e-posta ile bildirim yapar ve alanadı süresi gününde ise yenileme süresinin başarılı veya başarısız olduğunu bildiren e-posta gönderir Yenileme işlemi başarısız olursa etik olarak 19 gün bekleme süresi vardır ve bu süre sonunda yine işlem yapılmazsa domain askıya alınır. 3 ay boyunca bir başkası tarafından satın alınmaması için alan adını, domaini park eder. Bu süreler zarfında alanadını, domaini tekrar yenileyebilirsiniz.

Önecelikle aşağıdaki linki tarayıcınıza yapıştırın.
https://wallet.google.com/
Alan adı satın aldığınızda belirtmiş olduğunuz e-posta adres ve şifrenizle giriş yapın, kredi kartı bilgilerinizi güncelleyin

Yine Google Apps servisinde oturum açın Alan Adı - Etki alan adı na tıklayın, Domainimi her yıl yenile onay kutusuna tik bırakın ve değişikliği kaydedin

Hata 1000 hatası alırsanız, Alan adı - Etki alanıDNS Sttingse gidin burada kullanıcı adı ve şifre altında pin numarası göreceksiniz bunu not edin ve aşağıdaki linke kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırın.

https://support.google.com/a/bin/request.py?contact_type=domain_registration

Açılan sayfadaki formu doldurun, forum ingilizcedir, yeterli ingilizce bilginiz yoksa, ingilizce bilgisi olan bir tanıdığınızdan yardım almanızda fayda var.

Ranew seçeneğini işaretleyin ve Formu doldurup gönderdiğinizde size e-posta gelecek, bu e-postada sorun çözümü ile ilgili bazı öneriler vardır, tabi bu öneriler sorununuzu çözen öneriler olmayacak ama e-postada "Sorununuzu bu öneriler çözmüyorsa bu e-postayı yanıtlayın ve sorununuzu yazın" seçeneği var

E-postayı yanıtlayın ve domain yenileme işlemi gerçekleştirilmiyor alan adım askıda vs yazın sorununuzu ingilizce yazmanızda fayda var,  Türkçe ilede yazabilirsiniz, net bir yazıyla sorununuzu özetleyen bilgileri yazın, sizinle irtibata geçebilecekleri telefon numarasını yazmayı sakın ihmal etmeyin.

Google Apps ekibi dönüş yapacak, teyit alacak ve alanadı, domain yenileme sorununuzu çözeceklerdir.

24 yorum:

  1. teşekkürler faydalı bilgiler için.

    YanıtlaSil
  2. bende buraya bakarak yeniledim

    YanıtlaSil
  3. Sitenizin adını vererek alıntı yapacam

    YanıtlaSil
  4. bende uzatmak istiyorum ama yapamadım

    YanıtlaSil
  5. bence de en hespalı nic.tr

    YanıtlaSil
  6. domanin transfer hakkında da yazarsanız

    YanıtlaSil